Wat we doen

Het Wetenschappelijk Fonds Hematologie vzw biedt financiële steun aan de verschillende wetenschappelijke activiteiten van het hematologisch centrum van het AZ Sint-Jan ziekenhuis Brugge-Oostende AV. Dit centrum legt zich toe op de diagnose en behandeling van goedaardige en kwaadaardige bloedziektes zoals leukemie of bloedkanker.

Het Fonds financiert jaarlijks een tiental vernieuwende onderzoeksprojecten en geeft financiële hulp aan patiënten zodat ze toegang krijgen tot de nieuwste, maar dikwijls ook dure, behandelingsmethodes. Verder schaft het Fonds toestellen aan voor het ziekenhuislaboratorium waarmee de meest recente analyse- en diagnosetechnieken kunnen worden uitgevoerd.

Al meer dan 25 jaar steunt het Wetenschappelijk Fonds Hematologie projectmatig onderzoek in hematologie waarvoor te weinig financiële middelen ter beschikking staan. Hieronder vindt u een lijst met korte samenvattingen van de gesteunde projecten.


Doe een gift

Wenst u een gift te doen of wilt u meer te weten komen over de werking en projecten van het Fonds? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Doel van het Fonds
Steun het Fonds
Wat doet het Fonds