Wetenschappelijk Fonds Hematologie

Het Fonds biedt financiële steun aan de verschillende wetenschappelijke activiteiten van het hematologisch centrum van het AZ Sint-Jan ziekenhuis Brugge-Oostende AV. Dit centrum legt zich toe op de diagnose en behandeling van goedaardige en kwaadaardige bloedziektes zoals leukemie of bloedkanker.

Wij financieren jaarlijks vernieuwend onderzoek en geven financiële hulp aan patiënten zodat ze toegang krijgen tot de nieuwste, maar dikwijls ook dure, behandelingsmethodes. Verder schaft het Fonds toestellen aan voor het ziekenhuislaboratorium waarmee de meest recente analyse- en diagnosetechnieken kunnen worden uitgevoerd.

Voor deze financiering zijn wij volledig afhankelijk van schenkingen. Uw bijdrage in de vorm van een gift, legaat of duolegaat biedt ons daarom een waardevolle bron van middelen.

Onze activiteiten

Jaarlijks selecteert en steunt het Fonds een 10-tal wetenschappelijke projecten. Vernieuwend onderzoek is immers de enige manier om de snelle medische vooruitgang op te volgen en zo patiënten betere kansen op genezing en behandelingsmogelijkheden te bieden.

Het Fonds staat eveneens in voor het publiceren en uiteenzetten van de resultaten uit gefinancierd onderzoek. Via wetenschappelijke artikels, rapporten, lezingen en uiteenzettingen op congressen en bijeenkomsten worden de bevindingen uit de projecten naar de medische wereld en geïnteresseerden gecommuniceerd.

Daarnaast biedt het Fonds ook meer algemene informatie voor het grote publiek via haar website en het verspreiden van brochures.

Wie wij zijn

Het Wetenschappelijk Fonds Hematologie bestaat reeds meer dan 25 jaar. Het werd in 1990 opgericht door Dirk Floren en Raoul Rombaut en is verbonden aan het hematologisch centrum AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV.

Dit centrum is het belangrijkste stamcel-transplantatiecentrum in West-Vlaanderen en gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van goedaardige en kwaadaardige bloedziektes.

Meer weten over wie we zijn? Bekijk dan snel de samenstelling van ons bestuur en een overzicht van onze leden.

Doe een gift

Wenst u een gift te doen of wilt u meer te weten komen over de werking en projecten van het Fonds? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Doel van het Fonds
Steun het Fonds
Wat doet het Fonds